Over mij


Ik ben Madeleijn van den Nieuwenhuizen (29) en werk als rechtshistoricus en mediacriticus. Ik behaalde mijn Master in politieke geschiedenis aan Columbia University in New York en werk nu als Fulbright PhD-kandidaat aan de City University of New York (CUNY), waar ik onderzoek doe naar rechtsgeschiedenis en politieke corruptie. 

Op mijn Instagram-account @Zeikschrift stel ik misstanden in de Nederlandse media aan de kaak, zoals genderstereotypering, stelselmatige afwezigheid van stemmen en desinformatie. Mijn nieuwsbrief Vrijschrift heeft 15.000 abonnees. Ik schrijf stukken voor VOGUE en opiniestukken voor o.a. Parool en NRC, en werd door het feministische blad OPZIJ geplaatst in de top 10 meest invloedrijke mediavrouwen.


Ik werk momenteel aan een grootschalig oral history project over handelingsonbekwaamheid van getrouwde vrouwen in Nederland, die duurde tot 1957. Dit zal onder andere een boek worden. Qua locatie pendel ik tussen Nederland en New York (door de Coronasituatie bent ik tot september 2021 in Amsterdam).

Curriculum Vitae

Zie LinkedIn!