Schrijf je HIER in voor de nieuwsbrief


Vrijschrift is een verdiepende nieuwsbrief met 14.000 abonnees, die een maatschappelijk geëngageerde en persoonlijke koers vaart. Inschrijven is gratis en snel – je vult je mailadres in en de eerste verschijnt direct in je mailbox.

  • Vrijschrift is, net als Zeikschrift, een afgeleide van het woord ‘tijdschrift’. Het vaart een ruimere en zachtere koers dan haar mediakritische zusje. Het is persoonlijker, met meer uitwijding en afdwaling buiten media. Graag wil ik maatschappelijke thema’s onderzoeken, leesluistertips geven en memes delen. Het gevoel niet meer vast te zitten aan een onderwerpsfocus (media) en format (insta) vind ik bevrijdend.

  • Wie hield er vroeger niet van vrij spelen! Een lap kraaltjes aan elkaar smelten met een strijkbout, to absolutely no end anders dan het experimenteren zelf. Zo zal deze nieuwsbrief een beetje zijn. Ik wil ideeën tegen het licht houden en associatiebruggetjes bewandelen zonder dat er een deadline voor een gelikte eindversie of tweetbare conclusie aan de horizon wacht.

  • Als iemand nog het woord ‘vrijen’ gebruikt en verwacht vieze plaatjes en -praatjes te vinden in deze nieuwsbrief: zeg nooit nooit!

Hoe vaak?

Vrijschrift verschijnt semi-wekelijks.

Een donatie of maandelijkse bijdrage is zeer welkom

Vrijschrift is gratis te lezen, maar een donatie helpt me om onafhankelijk te blijven en mijn huur (en hoge studieschuld) te betalen. Op die manier kan ik tijd besteden aan thema’s die me belangrijk lijken. Via deze link kan je me supporten. Erg bedankt daarvoor!♥️